lauantai 21. tammikuuta 2017

Treeneistä eläinlääkäriin

Meillä oli tänään toista kertaa hakutreenit betonivalimon piha-alueella. Sää oli kaunis ja tällä kerralla koiranulkoiluttajat aiheuttivat hieman häiriötä, ei kuitenkaan mitään mahdotonta. Oikeastaan ihan hyväkin nähdä miten koira pystyy työskentelemään kun alueen poikki menee tuoreet jäljet, kertoo motivaatiosta ja keskittymiskyvystä paljon.
Ensimmäisen maalimiehen jemma.
Keijolla oli kolme maalimiestä, ensimmäinen kaivon renkaassa, toinen isossa metalliroskiksessa ja kolmas rinteen juurella kumpareen takana. Keijo työskenteli hyvin mutta ilmaisuissa oli selvästi ongelmaa, pätki ja ravisteli päätään. Toisen piilon tarkensi, haukkui muutaman kerran ja tuli pois. Palasi kyllä piilolle ja autettuna ilmaisi. Annoin koiran etsiä ja ilmaista vielä viimeisen maalimiehen, muuten se oli ihan tavallinen reipas itsensä. Keijo ei ikinä hauku maalimiestä huonosti tai jätä tätä, joten jokin oli varmasti vialla. Tarkistin sen korvat, molemmat näyttivät puhtailta mutta toisessa oli lievä paha haju. 
Treenin jälkeen perusposeeraus.
Treenattiin kaikki koirat ja lopuksi myös Nakke pääsi etsimään - tehtiin niin, että minä jäin piiloon ja Tomi ohjasi koiraa. Nakella oli hyvin hauskaa ja löysihän se minut, haukkui ja sai palkaksi rakkaan pallonsa. 💓 
Onnellinen saksanpaimenkoira. ⚽
Treenien jälkeen soittelin Eläinklinikka Hakametsään, jonka tiesin päivystävän lauantaina. Heillä ei ollut ruuhkaista, joten vein Keijon sinne. Eläinlääkäri tutki korvat ja siellähän oli reipas tulehdus. Ei olisi kyllä uskonut, koira on muuten ollut ihan normaali ja lääkärissäkin hyppäsi itse pöydälle ja antoi tonkia korviaan ilman mitään ongelmia. Kotiin viemisiksi saimme kipulääkkeet ja Canofite-tippakuurin. Vaivan pitäisi olla hoidettu kymmenessä päivässä ja sen jälkeen tämä koira, jonka sydän lyö kuulemma kuin urheilijalla, voi jatkaa taas treenejä. 😎 Huomenna otankin Ripan hallitottisvuorolle! Keijolla ei ole koskaan ollut korvissaan mitään ongelmaa, toivottavasti tämä oli ensimmäinen ja viimeinen kerta.
Tutkimuspöydällä.
Onneksi huomattiin vaiva ja saatin nopeasti aika eläinlääkäriin. Nyt koira on saanut kipulääkkeen ja nukkuu tyytyväisenä kotona. Olen kerran aikaisemmin vienyt koiran eläinlääkäriin kun se leikki normaalia huonommin pallolla tottistreenien yhteydessä - sillä oli märkäkohtu. 
Potilas päiväunilla.
Eilen koko lauma kävi Tampereen koirauinnissa, oli kyllä taas tosi lystiä vaikka on aika homma pestä koko poppoo ennen ja jälkeen uinnin. Mutta oli niillä hienoa, jopa Nakke ui kunnolla eikä vain kellunut. 😊
Uimamaisterit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.