torstai 21. tammikuuta 2016

Verikokeita

Keijon siskon yllättävä kuolema steriloinnin yhteydessä herätti monenlaisia ajatuksia kuten huolen oman koiran terveydestä, sen sisäelinten kunnosta ja myös veren hyytymisestä (vaikka se onkin ollut aina täysin terve). Koska verikokeet eivät maksaneet maltaita, haimme siis omistajalle mielenrauhaa ja kävimme maanantaina otattamassa ne. Tutkittiin perusverenkuvan lisäksi aktivoitu osittainen tromboplastiiniaika sekä protrombiiniaika (hyytymisaika). Näytteenotto ei ollut Keijon mieleen, ei se murissut mutta tuijotti hieman närkästyneenä hoitajaa. ;)
Etippä oma suoni!
Verikokeiden tulosten valossa Keijolla on kaikki hyvin, kuten oletinkin. Veri hyytyy normaalisti ja kaikki muutkin arvot olivat normaaleja - onneksi näin. :) Valitettavasti siskon varsinainen kuolinsyy jää mysteeriksi. Nyt on kuitenkin veljen kohdalta suljettu pois selviä riskejä vastaavaan, myös Mortti-veli on käynyt samoissa tutkimuksissa ja senkin veriarvot ovat juuri niinkuin pitääkin.
Sisäelinarvoja, kunnossa.
Perusverenkuvaa, kaikki kunnossa.
Veren hyytymisarvot, nekin kunnossa.
Kaiken kaikkiaan tämä erittäin surullinen tapahtuma vahvistaa minulla entisestään ajatusta siitä, etten teetä mitään operaatioita koirilleni ellei ole pakko. Leikkaus on aina riski vaikka kyseessä olisi ns. rutiinitoimenpide. Kaikella on tarkoituksensa koiran kehossa, myös kiveksillä. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.